Biografie

Madicken de Vries is een sopraan met een helder en warm stemgeluid, afkomstig uit Warmenhuizen.
Ze heeft een voorliefde voor Italiaanse Opera en vindt het belangrijk om een gevarieerd programma aan te bieden.
Momenteel studeert ze klassieke zang en opera bij de Canadese zangpedagoge Deborah Pardy.

Vanaf jongs af aan is ze al bezig geweest met toneel, dans en muziek. Zo startte ze haar muzikale reis op 16 jarige leeftijd als zangeres van een symfonische metalband. Haar zanglessen volgde ze jaren bij zangpedagoog Tom de Graaf uit Schagen. Die haar uiteindelijk klassieke zang voorstelde.

In 2010 heeft zij meegedaan aan het televisie programma ‘Una Voce Particolare’, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Hier mocht zij onder begeleiding van L’orchestra Particolare en dirigent Jan Stulen compleet in kostuum de aria ‘Deh vieni, Non Tardar’ uit de opera ‘Le Nozze de Figaro’ van Mozart zingen. Het gehele programma werd opgenomen in het Hanzehof Theater in Zutphen. Ze kreeg lovende reacties.

In het verleden heeft ze haar medewerking verleend aan de theatervoorstelling ‘Vensters op een Huwelijk’ in opdracht van Artiance, centrum voor de kunsten in Alkmaar. In de voorstelling zong zij de aria ‘O Mio Babbino Caro’. Het is een mooie manier om een jonger publiek kennis te laten maken met opera.

De laatste jaren is ze ook te vinden op het evenement Rondje Piano Schagen waar zij inmiddels actief lid is geworden van het bestuur.